آخرین اخبار
کد مطلب: 123988
ايران جايگزيني S-400 و آنتي2500 بجاي S-300 را قبول نکرد/ سامانه موشکي «باور373» فردا به نمايش درمي‌آيد/ حضور هواپيماهاي روس در ايران ربطي به مجلس ندارد/ جنگنده «قاهر313» در مراحل پاياني توليد
تاریخ انتشار : 1395/05/30 12:15:02
نمایش : 1844
وزير دفاع گفت: روس ها مي‌خواستند بجاي S-300، سامانه S-400 و آنتي 2500 بدهند که ما قبول نکرديم.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان؛ به نقل از خبرگزاري فارس، نشست خبري سردار حسين دهقان وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح از دقايقي قبل در محل اين وزارتخانه برگزار شد.

سردار دهقان در اين نشست به تشريح آخرين دستاوردها و برنامه‌هاي وزرات دفاع در تجهيز و پشتيباني از نيروهاي مسلح و موضوعات ديگر مرتبط با اين وزارتخانه خواهد پرداخت.

سردار دهقان گفت: يکي از مواردي که در دولت يازدهم در بالاترين سطح سياسي ميان روساي جمهور ايران و روسيه پيگيري شد بحث بر سر موشک هاي S-300 بود.

وي در خصوص موضوع شکايت ايران از روسيه بر سر اين موضوع نيز اظهار داشت: شکايت قبلي بنا بود زماني که طرف مقابل قرارداد را به طور کامل اجرا کرد پس گرفته شود که ما هم اين کار را کرديم.

دهقان در عين حال افزود: البته اگر در ادامه مسير روسها اين قرارداد را اجرا نکنند حق شکايت خواهيم داشت.

وزير دفاع گفت: روس ها مي‌خواستند بجاي S-300، سامانه S-400 و آنتي 2500 بدهند که ما قبول نکرديم.

دهقان افزود: بخش عمده اي از سامانه S-300 تحويل شده و مابقي آن نيز در حال بارگيري است که ظرف ماه آينده به ايران منتقل خواهد شد.

وي گفت: ارتباط ايران با روسيه در جهت ارتقاي همکاري در سطوح راهبردي است و پذيرش هواپيماهاي روس هم در همين راستا بود که به خواست دولت سوريه و همکار دوجانبه ايران و روسيه صورت گرفت.

وزير دفاع ادامه داد: داعش امروز نفس‌هاي آخر را مي کشد و در آينده نتيجه اقدام ايران و روسيه در سوريه را خواهيد ديد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به سياست‌هاي سعودي در قبال مسايل منطقه تصريح کرد: عربستان در تمامي زمينه ها در يمن شکست خورده و در باتلاق فرو رفته است.

وزير دفاع گفت:: به نااهلان سعودي اعلام مي کنيم منافقين آنقدر نحس هستند که با هرکه پيوند برقرار کنند اين نحوست به آنها نيز منتقل مي‌شود.

وزير دفاع ادامه داد: ترکيه نيز به يکي از پايگاه‌هاي عمده حمايت از داعش تبديل شده بود اما آنها ديدند که سرمايه گذاري‌شان به ياد رفته و امنيتتشان به خطر افتاده و امروز دولت ترکيه به اين واقعيت رسيده و ديده که چه ظرفيتهايي عليه اسلام به کار رفته است.

سردار دهقان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درخصوص لايحه ششم توسعه و جاي خالي حوزه هوايي در اين برنامه نيز گفت: آنچه در اين لايحه از طرف دولت مطرح شده، همه جوانب هاي دفاعي را در بر مي گيرد و در آن اصل بازدارندگي مد نظر بوده است.

وي افزود: ما سالهاي قبل در حوزه هوايي و جنگنده سرمايه گذاري جدي نکرديم اما در 3 سال اخير فصل جديدي در اين حوزه گشوده  شده است.

وزير دفاع ادامه داد: ما زيرساختهاي لازم براي توليد هواپيماهاي جنگي را داريم و دفاتر طراحي ما در بالاترين سطح قادرند هر نوع پرنده اي را طراحي کنند.

دهقان خاطرنشان کرد: گلوگاه ما در اين حوزه، موتورهاي هوايي بود که اولين موتور هوايي ملي را فردا رونمايي مي‌کنيم.

وي افزود: هواپيماي کوثر 88 نيز که يک هواپيماي آموزشي است را در مراحل پاياني توليد داريم که تا پايان امسال پرواز خواهد کرد.

وزير دفاع اظهار داشت: ما توانسته‌ايم هواپيماي صاعقه را خودمان طراحي و توليد کرديم و قادريم در هواپيماهاي غربي و شرقي -چه در موتور و چه در باقي سيستمها- اصلاحات جدي کنيم.

دهقان ادامه داد:در گام بعدي بناست موتور توربوجت سنگين را در کشور بسازيم چراکه همه زيرساختها براي اين کار فراهم است و اگر اين امر صورت بگيرد، توان طراحي و توليد هرنوع جنگنده اي را به دست خواهيم آورد.

وي تاکيد کرد: ما همه نيازهايمان را خودمان تامين مي کنيم و اگر اين امکان نبود، آنها را مي خريم و روسيه ميتواند يکي از کشورهاي هدف براي خريد باشد.

دهقان در پاسخ به سوالي درباره اعتراض نمايندگان مجلس و اينکه حضور هواپيماهاي روسي در ايران بايد در مجلس بررسي شود، گفت: اين موضوع ربطي به مجلس ندارد. اين کار تصميم نظام در جهت مقابله با داعش و تروريستها در سوريه بوده است.

و.ي در عين حال تاکيد کرد: ما به هيچ عنوان پايگاهي در اختيار روسها نگذاشتيم و طرح اين موضوع نوعي مغلطه است بلکه ما تسهيلاتي براي عمليات مورد توافق طرفين عليه داعش در سوريه در اختيار آنها قرار داديم.

سردار دهقان گفت: تا هر زمان که لازم باشد به روسها اجازه استفاده از پايگاه هوايي نوژه را خواهيم داد و ممکن است هواپيماهاي آنها در آنجا مسلح شوند و يا تغييرات جزئي هم صورت بگيرد.

وي همچنين برخي اخبار درخصوص نصب S-400 توسط روس‌ها در همدان را تکذيب کرد.

وزير دفاع از نمايش سامانه موشکي «باور373» در نمايشگاه فرداي صنعت دفاعي خبر داد و گفت که اين سامانه آماده تست است و امسال نيز عملياتي مي‌شود.

وي تصريح کرد: وقتي سامانه‌اي رونمايي مي شود، اين سامانه بايد جديد باشد نه سيستم ارتقا يافته.

سردار دهقان خاطرنشان کرد: محصولات نظامي ايران به 5 قاره جهان صادر مي‌شود.

وزير دفاع درخصوص تعامل دولت با نيروهاي مسلح نيز گفت: آقاي روحاني خودشان سابقه در نيروهاي مسلح دارند و دولت هيچ کوتاهي در اين خصوص نکرده است.

سردار دهقان همچنين از سفر قريب‌الوقوع وزير دفاع چين به ايران خبر داد.

وي گفت: جنگنده قاهر313 در مراحل نهايي ساخت و توليد قرار دارد و در آينده نزديک عملياتي مي‌شود.

وزير دفاع ادامه داد: قاهر يک هواپيماي پشتيباني نزديک و يک جنگنده سبک نظامي و آموزشي است ک نمونه‌هاي کوچکتر آن قبلا ساخته شده و امروز در مراحل پاياني ساخت است.

وزير دفاع گفت: اگر وزارت ارتباطات براي موشک «سفير» تامين منابع کند، ماهواره‌هاي ساخت دانشگاه شريف و اميرکبير امسال پرتاب مي‌شود.

سردار دهقان گفت: پرونده پارچين در شوراي حکام و آژانس انرژي اتمي بسته شده است اما اينکه بر مبناي پروتکل الحاقي يا ان.پي.تي درخواستهايي در اين باره شود، انجام آن مشروط به قبول کردن طرف مقابل است که در اين راستا عربستان و برخي کشورها پولهايي خرج مي کنند ولي موفق نخواهند شد.

وي همچنين از مذاکره ايران با روسيه و چين براي برگزاري رزمايش‌هاي مشترک نظامي و امداد دريايي خبر داد.

وزير دفاع درخصوص کمک ايران به مقاومت نيز اظهار داشت: هر جا، هرکي براي مقابله با اسراييل از ما کمک بخواهد، اين کار را بي دريغ انجام خواهيم داد.

سردار دهقان درخصوص تسليح کرانه باختري نيز گفت: اين کار بايد توسط خود فلسطيني‌ها انجام شود و هر جرياني که در اين مسير قدم بردارد را کمک خواهيم کرد.

وي درباره خريد تسليحات سبک ازجمله کلاشينکف توسط ايران اظهار داشت: تمرکز ما در 10 سال اخير به دليل اولويت‌دهي به صنايع هوافضا، دريايي و پدافندي در توليد سلاح‌هاي سبک مثل کلاش کم شده بود که مقدار توليد ما نيازمان راتامين نمي کرد اما با توجه به شرايطي بحراني در منطقه، نياز به اين سلاح‌ها بيشتر حس شد لذا خريدي در اين خصوص صورت گرفت که عمدتا سرمايه‌گذاري در جهت تقويت زيرساخت‌هاي توليد داخيل است.

سردار دهقان درخصوص دکترين هاي دفاعي ايران نيز گفت: ما مواضع خود را اعلام کرديم و نيازي به اجازه يا منع کسي در اين باره نداريم.

وزير دفاع خاطرنشان کرد: ما در قبال تهديدات محتمل تجهيز خواهيم شد و در اين مسير هيچ حد و حصري نداريم الا کفايت در قدرت بازدارندگي.

وي گفت: هيچ نقطه پاياني در برد، تاثير و دقت موشک ها قائل نيستيم و آنچه ما را محدود مي کند، تنها منطقه تهديد و عنصر تهديد کننده و شدت تهديد است.

سردار دهقان ادامه داد: رئيس جمهور نيز در ابلاغي به وزارت دفاع تاکيد کرده که در اين باره هيچ محدوديتي قائل نباشيم.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس